Här är varför Bitcoin nästa stora drag är troligt att vara nere

Kryptowährung

En „brusande tjurmarknad“ förväntas vara precis runt hörnet men inte innan bitcoin registrerar några förluster, köp dipmöjligheten.

I går kväll minskade bitcoin än en gång under 9 000 dollar till 8 989 dollar. Sedan början av denna vecka har BTC tappat 6% av sitt värde.

För närvarande svävar vi runt 9 250 USD medan vi hanterar 2 miljarder dollar i „verklig“ volym

Trots denna prisåtgärd förblir den långsiktiga synen på bitcoin lika hausseartad som någonsin som analytiker Cole Garner sa: „Jag är massivt hausse på Bitcoin.“

Men på kort sikt kan smärta vara framåt eftersom „nästa stora drag är sannolikt nere“, sade han.

Detta beror på flera faktorer som pekar på att oddsen för närvarande är för björnar . Till att börja med, som vi delade, flyttar gruvarbetare enorma mängder bitcoin, vilket inte har sett i år.

Vissa gruvbassänger har flyttat miljontals bitcoin värden via diskbänk (OTC) -handelsbord medan cirka 2 650 BTC – det mest betydande flödet av bitcoin från gruvarbetare till börser på över ett år – skickas till Bitfinex krypto-utbyte.

Detta talar inte bra för BTC-pris

Vid samma utbyte försvinner valköpsväggen och har inte fyllts på ännu.

Vad mer är, är orderstocken för utbytet skakat massivt till säljsidan i nästan sex veckor, vilket analytikern sade har varit en „korrekt ledande indikator på bitcoin nästa drag nästan varje sväng under de senaste nio månaderna.“

Tillförsel till detta försäljningstryck är CME-handlare som „är massivt netto kort BTC och har varit i många veckor.“ Institutioner har varit detta netto en gång tidigare när bitcoin svävade runt samma prisnivå i februari 2020.

Ett dopp före den brusande tjurmarknaden

Tekniskt säger analytikern att vi fortfarande befinner oss i ett „tjurmarknadsområde“ och ett avbrott under det volymviktade genomsnittliga priset (VWAP) – det genomsnittliga priset en tillgång har handlat till under hela dagen, baserat på både volym och pris – är en „Saftiga“ köpa doppmöjligheten.

“Kan vara den sista BTFD under $ 10 000. Någonsin, ” sa han , vilket, för att påpeka, bitcoin aldrig har låtit fungera till någons fördel.

Så var ska jag nästa gång?

Marknadshandlare och analytiker har olika mål, varav de flesta ser världens ledande digitala valuta till minst 8 000 dollar och några till och med cirka 7 000 dollar.

Med tanke på Bitcoin: s fortfarande förhöjda korrelation med S&P 500, var bara igår i en annan omgång av volatilitetslager råvaror och krypto kraftigt lägre jämfört med de stigande coronavirusfallen; det beror också på hur väl de globala marknaderna håller upp.

”Jag misstänker att vi kommer att se en nedgång till området $ 7800- $ 8200. Utanför chansen går det så lågt som mellan $ 6k intervallet. Jag förväntar mig inte att det ska gå lägre, ”sa Garner. Om bitcoin går sönder kan altcoins krascha, men ändå förväntas alla höjdpunkter i slutet av året, sade han .

De hausseartade faktorerna finns i form av aktiva adresser som har nått 900 000 som inte har sett sedan tjurkörningen 2017. Vi är också mycket nära, bara veckor till en kassasignal för hashband.

Detta är på kort sikt som i den stora bilden, en „brusande tjurmarknad“ förväntas vara precis runt hörnet.