BITCOIN KNIPPERT DEZELFDE „CONSOLIDATIE“ FRACTAL DIE ZIJN PRIJS NAAR $20K STUURDE.

Kryptowährung

De Bitcoin-prijs is aan het trendmatige einde van een lang consolidatietraject na een stijging tot 170 procent in het tweede kwartaal.
Naarmate de vraag naar een breakdown move groeit, heeft onafhankelijk marktanalysebureau TradingShot een bullish outlook voor de cryptocurrency vrijgegeven.
Het verwacht dat de wisselkoers van BTC/USD stijgend is, waarbij het twee griezelig gelijkaardige fractals aanhaalt die in explosieve prijsrally’s resulteerden.

Bitcoin heeft misschien nog genoeg brandstof over om zijn langverwachte bull run te hervatten, zelfs als het handelt binnen een overbelast consolidatiebereik. Dus ziet een onafhankelijke marktanalyseportal.

TradingShot zei in zijn analyse van de donderdag dat de BTC/USD wisselkoers hoger kon gaan in de komende zittingen. Het portaal kwam tot een optimistische conclusie nadat het paar het voortdurende wekelijkse trendgedrag van de stier in de stiercycli 2011-2013 en 2014-2017 had gevolgd.

DRIEHOEKSCONSOLIDATIE, GOUDEN KRUIS

Een door de analisten van TradingShot gepubliceerde grafiek toont bijna perfecte overeenkomsten tussen de huidige en de oude koersontwikkeling. De meest accurate onder hen was de neiging van Bitcoin om te consolideren in de buurt van een 0,5 Fibonacci-lijn en een bullish breakout te ondergaan na een cross-over tussen haar 100 en 200-wekelijkse voortschrijdende gemiddelden.

Bijvoorbeeld, het einde van ‚Cycle 1‘ in de grafiek volgt de test van Bitcoin Up’s 100-WMA (zwarte golf) als ondersteuning. De prijs consolideert later tot het Fib 2-tijdverlengingsniveau (de oranje verticale lijn). Ondertussen lijkt het consolidatiepatroon een driehoek te maken met een steunniveau in de buurt van de 0.5 Fib-lijn die de bullish bias vasthoudt.

Tegen de tijd dat de 100-WMA boven de 200-WMA kruist, breekt de Bitcoin naar de kop en ondergaat een parabolische stierloop naar zijn recordhoogte in de buurt van 20.000 dollar.

De ‚Cycle 2‘, ondertussen, ziet Bitcoin crashen naar $3.200 in december 2018. De prijs bereikt opnieuw de 100-WMA. Het consolideert boven de 0,5 Fib lijn totdat de door COVID geinduceerde sell-off van maart 2020 het terugstuurt onder de steun. Desalniettemin behoudt Bitcoin het niveau van de ondersteuning opnieuw.

We zijn op dit moment op weg om het Fib 2-tijdverlengingsniveau (weer oranje verticaal) te bereiken„, schreef TradingShot. „[Het is] waar de prijs geconsolideerd werd tijdens de vorige cyclus.

Het portaal noteerde een soortgelijke driehoeksformatie als Bitcoin die zijdelings consolideerde, wat de 100 en 200-WMA’s van de cryptocentrale die probeerden over te steken, verder aangeeft. Het voegde toe:

„Betekent dit dat we nog steeds door een lange (driehoekige) consolidatie gaan rond het 0,5 Fibonacci retracement niveau dat zal beginnen te breken? Heel goed mogelijk op basis van dat model.“

VERWACHT GEEN 8.000% BITCOIN RALLY…

De analisten van TradingShot herinnerden eraan dat traders geen explosieve rally mogen verwachten bij de volgende uitbraak.

Er zullen dalende rendementen zijn, bevestigden ze, en voegden eraan toe dat verlengingscycli over de jaren heen minder volatiel worden.